batonywot
Kiegészítők
 
Szavazás
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
számláló

 

 

 

1

A módokat folyamatosan frissítjük, kérlek benneteket ha valami nem jó jelezzétek felénk.

 
: XVM beállítások

XVM beállítások

Az XVM beállításának két verzójáról tudok. Az egyik, legismertebb és talán legegyszerűbb, az XVM editor alkalmazása, a másik, a config fájlban lévő elemek Notepad+++ programmal való testreszabása. Mindkettőnek megvan a maga előnye és hátránya is. Tekintsük meg elsőként az egyszerűbb, ámde kevesebb mozgásteret biztosító alkalmazást.

 

Elsőként lépjünk fel erre a weboldalra: korenrandom

 

Ezen a weboldalon tudjuk testreszabni az xvm-et. Lentebb magyarázat az XVM editor használatáról.

 

 


Az alant lévő videóban szinte minden lényegi beállítás megtalálható.

 

 

 

Fontos, hogy ha pl. azt szeretnénk, hogy a minimap-on megjelenjenek a már felfedezett, de éppen nem látható tankok utolsó pozíciói, akkor azt integrálni kell a fenti weboldalon.

Íme a saját xvm beállításom, melyben benne van a fentebb részletezett funkció: XVM.xc ezt töltéstek le.

Az alábbiképen szemléltetem, hogy integráljátok a minimap beállításokat.

 

       

 

 

 

Az én saját beállításaimmal így néz ki:

 

Úgy gondolom, hogy a video és egy kis kísérletezés során könnyedén tereszabhatjuk saját beállításunkat, melyet aztán lementve (kapunk egy xvm.xc fájlt) bemásolhatjuk a res_mods\xvm mappánkba. És ha mindent jól csináltunk, a beállítasaink működni fognak.

XVM beállításának másik módja:

 

Ez a megoldás talán egy fokkal bonyolultabb, mégis jobban ajánlom, ugyanis a lehetőségeink így szinte korlátlanok és a játékból sem kell ki-be lépkedni, hogy aktivizálódjanak a változások. Én ezt preferálom, mert  gyorsabb és változatosabb kinézetet produkálhatok.

Adott ugye egy XVM mappánk, amiben alapként van egy iránymutató xvm.xc.sample ffájlocska. Látni is lehet, hogy a mérete már közelébe sincs annak, mint amit az xvm editor csinált. Az újonnan letöltött (Aslain, Engiang) konfigurációs fájlokat pedig nem tudtam emiatt betölteni az XVM editorba, mert hibát írt ki és nem lehetett testreszabni. Tehát ez a fájl már az adatok töredékét tartalmazza. Pontosabban csak egy irányt mutat be a configs mappába, azon belül is a Default mappában lévő @xvm fájlra. Ez pedig leosztja az alatta lévő fájlokra a feladatot.

A lényeg, hogy a @default mappában található több .xc fájl. Na ezekkel fogunk dolgozni. Ehhez szükségünk lesz a Notepad++ programra.

A programba bármelyik xvm.xc fájl átírható. Pl. betöltjük a captureBar.xc fájlt, akkor látható:

 

hogy szépen átírhatóak benne egyes információk. Elméletileg a programnak a megjelenő szöveget az XVM\I10n mappából kellene betöltenie. Ebben a mappában több nyelvű fájl található, köztük magyar is. Ki kell próbálni, hogyha csak a magyar verzió marad a mappában, akkor automatikusan honosítja e az XVM-et, vagy sem. Én ezt nem próbáltam. Inkább átírogattam magamnak arra, amire gondoltam.

Ugyanezzel a módszerrel módosítható a hitLog.xc fájl is, ami a sebzések, lövések kijelzésért felelős. Természetesen ebben sem csak azt tudjuk állítani, hogy mit írjon ki a renszer, hanem az elem elhelyezkedését is.

 

Segítség lehet az alkalmazható macro-khoz---> EZ

 

Ezek alapján a többi .xc fájl is testreszabható, mozgatható, beállítható.

Én  - mivel nem vagyok programozó - meglévő, szépen kidolgozott komplett XVM konfigurációkat módosítok. Így csak apróbb változásokat eszközölök rajtuk, amiket még véghez is tudok vinni.

 

További lényeges dolog még az XVM\res mappa, melyekbe átlalánosságban .png fájlok kerülnek. Pl. 6. érzék képe. Ezt arra módosítjuk, amire akarjuk, mert a program automatikusan innen emeli be a 6. érzék kép fájlját, így teljesen lényegtelen, hogy épp mi van ott, csak a neve legyen ugyanaz.

Vagy amit még kiemelenék az az, hogy komolyabb xvm configok, pl. Aslains verziójában már jóval bővebb a paletta ebben a mappában. Látható, hogy XVM\res\Aslain mappában vannak a verziójában alkalmazandó modok. Pl.: XVM\res\Aslain\contouricons\regular mappában a player panelon megjelenő tankikonok vannak. Ezt persze könnyedén cserélhetjük, pl. az oldalon lévő Tank Ikon Maker program által készített verzióra. Csak a nevüknek kell megegyeznie.

 

További lényeges momentum, hogy innen emeli be a képeket az XVM azon effektjeinek alkalmazása során is a játék, amikor pl. kilőnek 1 tankot és felszáll egy tank angyalka. Vagy az ammo rack találat során fellépő effekt kép. Ezek mind módosíthatóak, más xvm-ekből átemelhetőek, ha képet cserélnénk.

 

Igazából temérdek beállítási lehetőség rejlik ebben a módosítási eljárásban, de én is csak a jéghegy csúcsát látom homályosan. Ettől függetlenül bízom benne, hogy ez a kis leírás segített elindulni egy ösvényen.

Ha további lehetőségeket találok, itt megosztom veletek.Tank ikonok beillesztése az XVM-be:

 

Notepad-dal nyissuk meg a res_mods\xvm\config\ (az adott konfig név)\iconset.xc fájlt.

A képen is jól látható, hogy itt lehet megadni, hogy hol keresse a program a .png fájlokat. A tank icon maker programmal (készítem 0.8.9-re, napok kérdése) készített fájlokat beilleszthetjük könnyedén a helyükre, így a rendszer automatikusan innen fogja beemelni a képeket.

Abban az esetben, ha helytakarékossági szempontból oylan ikonokat kívánunk beilleszteni, amiken szerepel a név és/vagy szint, akkor ne felejtsük el kikapcsolani a játék beállításaiban a tank szintek megjelenítését. Máskülönben a kövekezmény a második kép.

 

 

 

 

 

 

 

Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj    *****    Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...    *****    Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Lilith Megéhezik 4 - Az Apáca Show,a fantasy új epizódja elérhetõ